Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 30dag
ser żółty 25dag
olej 1łyżka
cebula 5dag
jajko 2
ocet
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z fasoli

Ugotowaną do miękkości fasolę przetrzeć przez sito.Cebulę oczyścić ,opłukać ,pokroić w kostkę,podsmażyć w oleju i również przetrzeć przez sito.Cebule i fasolę wymieszac ,dodać żółtko ,olej,sól,pieprz i piane ubita z białek .Wszystko dobrze wymieszać ,wyłożyć do płaskiej formy ,powierzchnie posypać tartym serem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak