Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Antrykot z kurcząt

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kury 1 kg
mąka pszenna 6 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 dkg
jaja 3 szt
smalec 25 dkg
masło 7 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Antrykot z kurcząt

Wykrojone z piersi kury filety rozbić, uformować na okrągło, posolić, oprószyć mąką, maczać w jajku, panierować w bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, pod koniec smażenia dodać maslo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 19.11.2011 12:19
\"Antrykot – mięso z tuszy wołowej (z tak zwanej górnicy), lub cielęcej (z tak zwanej górki). Długi mięsień wzdłuż kręgosłupa przyrastający do kręgów piersiowych a od dołu do żeber, z warstwą tłuszczu i powięzi. Również kotlet z wymienionego bitego mięsa.\" Jak to sie ma do kurczaka?! Kategoria: Mięsa
malaczarna23 27.07.2011 19:41
ciekawe
motomaniak 26.04.2011 15:24
dziwna nazwa ale smakowac poeinno
Danuta_Prorok 19.04.2011 10:08
super
anja3107 15.04.2011 10:01
fajna nazwa ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak