Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledz z porem i kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 3 łyżki
jogort naturalny 2 łyżki
kapary 2 łyżki
filet śledziowy 350 g
mleko 1 szklanka
por (biała część) 1 szt
cukier, sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Śledz z porem i kaparami

Majonez połączyć z jogurtem i kaparami.Filety umyć i moczyć w wodzie 60 min.,następnie odsączyć z wody i zalać mlekiem.Pozostawić na 2-3 h.por pokroić w plasterki,posypać delikatnie solą i cukrem.Filety odsączyć z mleka,połączyć z porem i skropić sokiem z cytryny.Pozostawić na 15 min. i połączyć z sosem majonezowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 02.08.2010 22:03
ciekawy przepis.
kakiaa 26.07.2010 08:58
Fajny przepis, na pewno wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak