Śledz z porem i kaparami

Śledz z porem i kaparami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    3 łyżki
  • jogort naturalny

    2 łyżki
  • kapary

    2 łyżki
  • filet śledziowy

    350 g
  • mleko

    1 szklanka
  • por (biała część)

    1 szt
  • cukier, sól

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez połączyć z jogurtem i kaparami.Filety umyć i moczyć w wodzie 60 min.,następnie odsączyć z wody i zalać mlekiem.Pozostawić na 2-3 h.por pokroić w plasterki,posypać delikatnie solą i cukrem.Filety odsączyć z mleka,połączyć z porem i skropić sokiem z cytryny.Pozostawić na 15 min. i połączyć z sosem majonezowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

annamariakowalczyk3

02.08.2010 22:03
ciekawy przepis.

kakiaa

26.07.2010 08:58
Fajny przepis, na pewno wypróbuję:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat