Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 1 kg
smalec 10 dag
cebula 25 dag
czosnek 1 ząbek
papryka 15 dag
pomidor 15 dag
papryka mielona
mąka 1 łyżka
śmietana 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu, dodać paprykę w proszku i posiekany czosnek, podlać niwielką ilością wody. Doprowadzić do wrzenia. Wołowinę pokroić w kostkę i wrzucić do wrzącego wywaru. Posolić i dusić pod przykryciem na małym ogniu, od czasu do czasu dolewając odrobinę wody. Gdy mięso zacznie mięknąć, włożyć obrane ze skórek pomidory i paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych. Gdy wszystkie składniki są miękkie, gulasz zagęścić śmietaną zmieszaną z mąką. Podawać z ziemniakami, pieczywem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 16.09.2011 06:40
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak