Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI FRANCUSKIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 6 dag.
masło 1 łyżeczka
sól - -

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI FRANCUSKIE

Z białek ubić pianę.
Żółtka stopniowo dodawać do masła i ucierać.
Do utartych z masłem żółtek na przemian dodawać ubitą z białek pianę oraz mąkę. Wszystko posolić.
Małe kluski, łyżką wykładać na wrzącą zupę ewentualnie wodę.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.04.2011 16:26
bardzo je lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak