Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka łatka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka łatka

Jajka zetrzeć z cukrem.Następnie dodać 2 szklanki mąki,proszek do pieczenia,pół szklanki oleju.Całość zmiksować,ciasto podzielić na 2 części.Do jednej części dodać kakao a do drugiej kisiel cytrynowy.Obydwa ciasta wlewać jednocześnie do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Piec 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.06.2013 12:25
też taką robię
monika141 26.10.2011 08:45
fajne
Barbara/zuza22_85 21.06.2011 20:43
fajne
ewelina/bunia 01.06.2011 09:41
ciekawe
ben-ka 08.04.2011 16:50
Jak mi się podoba Twój przepis! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak