Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na sypko

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
oliwa 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na sypko

Ryż sparzyć wrzątkiem. Zagotować w garnku 1,1/2 szklanki wody, osolić, dodać łyżkę oliwy i wrzucić ryż. Doprowadzić do ponownego wrzenia, zmniejszyć płomień i przykryć garnek pokrywką. Gotować na słabym ogniu 15 minut. Ryż podajemy posypany koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 23.04.2011 22:55
Bardzo dobre
MAR3STA 10.04.2011 22:41
pożywny i smaczny;)
Emilia22 08.04.2011 15:15
i jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak