Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnuszek górniczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 3plastry
wieprzowina 3plastry
fasolka zielona 40dag
ziemniaki 6
rosół 2szkl
ogórki kiszone 2
mąka 2łyżki
tłuszcz 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Garnuszek górniczy

Umyte mięso zbić tłuczkiem ,posolić i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu .Podlać rosołem i dusić do miękkości .Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę,rozprowadzić rosołem ,wymieszać sosem z duszenia.Do sosu dodać pokrojona i ugotowaną fasolkę i ogórki pokrojone w plasterki .Doprawić do smaku solą i pieprzem.W naczyniach do zapiekania ułożyć ugotowane i pokrojone ziemniaki,na nie plaster mięsa wieprzowego i wołowego .Wszystko polać sosem i zapiekać w gorącym piekarniku kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak