Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pokrzywa z serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode liście pokrzywy 1 kg
ser feta 20 dkg
masło roślinne 12 dkg
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pokrzywa z serem feta

Pokrzywę przebrać, umyć, osączyć i drobno pokroić. Obgotować przez 5 minut w posolonej wodzie, odcedzić (wywar zachować). Z masła i mąki zrobić brązową zasmażkę, rozprowadzić ostudzonym wywarem z pokrzywy, starannie wymieszać, tak aby nie było grudek. Włożyć pokrzywę, dusić kilka minut, stale mieszając, aż płyn całkowicie odparuje. Dodać rozbełtane jajko oraz pokruszony ser i mieszając zasmażać. Posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 27.04.2012 08:54
muszę wypróbować, ciekawe zestawienie
zawadka 23.05.2011 12:14
pokrzywa dobrze wpływa na krążenie
halina17 08.04.2011 14:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak