Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe pierogi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kleik ryżowy 100 gram
mąka 300 gram
jagody 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe pierogi

Pół szklanki kleiku ryżowego uzupełniamy wodą do pełniej szklanki, dodajemy łyżeczkę oleju, szczyptę soli , 1,5 szklanki mąki bezglutenowej. Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto, od czasu do czasu dosypując mąką.
Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Wkładamy do nich jagody. Zaklejamy i gotujemy w dobrze osolonej wodzie. Gotujemy tak długo aż pierogi wypłyną. Podajemy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.02.2014 16:22
a jakiej mąki bezglutenowej najlepiej jest użyć?
KasiaK90 14.03.2012 08:31
fajny przepis
kate.500 20.11.2011 14:43
super
Halusia 04.09.2011 20:58
Super
Ania67 29.07.2011 21:14
świetne
joanna77 17.07.2011 13:00
pychotka!!
ronald88 05.07.2011 00:34
super
Kuchareczekjeden 08.06.2011 20:57
przydatny przepis
mirosława4 22.05.2011 12:02
smaczne
AgaS10 02.05.2011 14:26
fajne:)
AgaS10 02.05.2011 14:26
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak