Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
natka kolendry 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
ząbek czosnku 3 szt
sól
pieprz
mąka 3 łyżki
otręby pszenne 1 łyżka
olej do smażenia
NASIONA SLONECZNIKA 3 (wyłuskane)
ryż brązowy 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z ryżu

Ryz wypłukać, zalać sześcioma szklankami wody i ugotować (powinien się lekko kleić) Czosnek rozetrzeć z solą, cebulę pokroić w kostkę. Ryż, cebulę, czosnek oraz nasiona słonecznika i natkę dokładnie zmiksować, wymieszać z sosem sojowym, przyprawić do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem. Z masy uformować nieduże kotleciki, obtaczać je w mące wymieszanej z otrębami. Smażyć na gorący tłuszczu. Podawać z sosem jogurtowo-koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 10.04.2011 12:23
ciekawy posmysł, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak