Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet grysikowo-twarogowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 250 gram
miód 2 łyżki
margaryna 30 gram
jajko 2 szt.
starta skórka z cytryny
sok z cytryny
margaryna do formy
jabłka 3 szt.
marmolada z borówek
kasza manna 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: suflet grysikowo-twarogowy

Utrzeć na puszystą masę margarynę z żółtkami, cukrem albo miodem i twarogiem. Dodać grysik, startą skórkę i sok z cytryny. Na koniec wymieszać ostrożnie z pianą ubitą z białek. Napełnić masą natłuszczoną formę sufletową.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i napełnić marmoladą. Jabłka włożyć do sufletu. Piec suflet 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 18.08.2011 13:53
fajne
Sylwia88 08.04.2011 14:11
może być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak