Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z mięsnym nadzieniem
1/2 kg ugotowanego mięsa z kurczaka
20 dag pieczarek
1 cebula
bułka czerstwa
żółtko
3-4 ogórki kiszone
pół słoika papryki marynowanej
20 dag sera żółtego w kawałku
sól
pieprz
Mąkę łączymy z margaryną, szczyptą soli.Drożdże rozkruszamy w śmietanie i dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy .Smarujemy babeczki i posypujemy bułką tartą. Wyklejamy ciastem i pieczemy w temp. 180 stopni na złoty kolor.
Mięso mielimy w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą bułką tartą.
Do masy dodajemy żólłtko i przesmażoną drobno cebulę. Przyprawiamy do smaku.
Ostudzone babeczki napełniamy farszem.
Pieczarki kroimy drobno i przesmażamy.
Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę, łączymy z pieczarkami, mieszamy i dekorujemy babeczki. Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.