Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groszek po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek mrożony 1 opakowanie
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt.
sałata zielona 1 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
tymianek 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
sól
masło 20 gram
rzeżucha

Przepis i sposób przygotowania na: groszek po francusku

Związać nicią kuchenną natkę pietruszki, tymianek i listek laurowy. Usunąć zewnętrzne liście sałaty i pokroić ją w paski. Cebulę obrać i posiekać.
Te składniki oraz groszek ostrożnie wymieszać w misce z masłem (pokrojonym w wiórki).
Podgrzać w rondlu 2 łyżki wody, dodać warzywa, przykryć i powoli gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu wstrząsając garnkiem. Po 20 minutach odstawić i wyjąć związane przyprawy. Ułożyć groszek i udekorować go rzeżuchą. Można podawać np. ziemniakami i z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak