Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serink z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
sok z cytryny 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
ananas z puszki 1 puszka
twaróg 30 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serink z ananasem

Plastry ananasa osączyć, 2-3 odłożyć, a pozostałe drobno pokroić. Żółtka roztrzepać z sokiem cytrynowym i cukrem waniliowym. Z białek ubić sztywną pianę. Twaróg utrzeć widelcem na jednolitą masę. Połączyć z pokrojonym ananasem, wymieszać z pianą, przełożyć do tortownicy. Wierch udekorować plastrami ananasa. Piec 40 minut w temp. 175*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 08.05.2011 20:50
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak