Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane klopsiki z wątróbki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
smalec 6 dkg
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
wątróbka wieprzowa 40 dkg
jajko 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
sól
kapusta kiszona 75 dkg
bulion 1/8 mięsny
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane klopsiki z wątróbki

Ziemniaki przepuszczamy przez praskę.Cebulę i czosnek obieramy,drobniutko kroimy i podsmażamy na smalcu.Tak przygotowane składniki mieszamy ze zmielona wątróbką.Dodajemy jajka i majeranek,doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.Mokrymi rękoma formujemy małe klopsiki i panierujemy je w bułce tartej.Blaszkę smarujemy tłuszczem,układamy klopsiki i pieczemy około 40 minut w 190 stopniach.Kiszoną kapustę dusimy na smalcu,dodajemy bulion i dusimy około 20 minut.Doprawiamy do smaku.Klopsiki układamy na kapuście.Podajemy z piure ziemniaczanym ze skwarkami i podsmażoną cebulką.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 21.01.2014 08:22
bardzo pyszne
IZABELA29 25.02.2012 10:14
pysznie
Krystyna32 06.02.2012 08:03
super
Wacław 01.10.2011 18:28
fajny przepis !
Niunia 22.09.2011 10:53
ciekawe
ronald88 30.05.2011 08:17
smaczne
Ania67 23.05.2011 12:35
fajny pomysł
joanna77 08.04.2011 22:22
pyszniutkie pewnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak