Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowy sernik z masż krówkową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 80 dag
herbatniki 180 g
masło 100 g
jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 16 g
sok z cytryny 1 łyżka
masa krówkowa 1 szt
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowy sernik z masż krówkową

Ser biały mielimy trzykrotnie.Okrągłą formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.Herbatniki kruszymy mieszamy z miękkim masłem do uzyskania struktury mokrego piasku.Wsypujemy na dno formy i równomiernie rozprowadzamy,dociskając.Odkładamy do lodówki.Banany obieramy ze skóry i miksujemy blenderem na mus.Ser miksujemy z bananami,tylko do połączenia składników.Dodajemy po jednym jajku,po każdym krótko miksując.Dodajemy cukier,cukier waniliowy oraz sok z cytryny i miksujemy do połączenia składników.Masę wlewamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do gorącego piekarnika do 180 stopni.Pieczemy 1,5 godziny,aż wierzch sernika zrobi się złoty.Zostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia.Na zimny sernik wlewamy masę krówkową.Schładzamy w lodówce minimum 12 godzin.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 19.09.2011 21:54
mniam
jeta72 31.08.2011 12:14
super;)
Krystyna32 10.04.2011 09:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak