Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort hiszpański ,,do szybkiego spożycia,,

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 10 szt.
cukier 3 szkl.
cukier puder 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1 sztuka
konfitura wiśniowa
bezy 1 paczka
Krem: 1 litr
śmietana kremówka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: tort hiszpański ,,do szybkiego spożycia,,

białka ubić na sztywną pianę,dosypując stopniowo cukier.wyciskać pianę na wyłożoną pergaminem blachę i zapiec w ciepłym piekarniku.śmietankę ubić z cukrem na gęsty krem.na dużym talerzu ułożyć piramidę z bez,oblać kremem i przybrać konfiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 17.04.2011 14:18
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak