Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynkowy filet

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 2 szt
sól 4 szczypta
pieprz kolorowy 4 szczypta
sok z mandarynek 100 ml
olej do smażenia 100 ml
mąka do obtaczania 4 łyżka
jajko 2 szt
mleko 250 ml
mąka 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowy filet

Filety umyć, osuszyć i pokroić, każdy filet na dwa płaty.
Do miski włożyć mięso. dodać sól i pieprz oraz sok z mandarynek i odstawić na 30 minut.
Mleko, mąkę i jajka dokładnie mieszamy z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy filet obtaczamy w mące a następnie w przygotowanym cieście.
Smażymy na nie za mocnym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.05.2013 17:48
ciekawe zestawienie składników
cukiereczek 09.12.2011 08:15
super
Margo1 25.04.2011 10:53
ciekawy pomysł..
Margo1 25.04.2011 10:53
ciekawy pomysł..
SmacznaPyza 08.04.2011 10:36
musi fajnie smakować :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak