Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy zawrót głowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
ananas z puszki 5 szt
ocet balsamiczny 1 łyżka
olej 4 łyżka
płatki chili 1 łyżeczka
pieprz kolorowy 1/4 łyżeczka
sos sojowy jasny 4 łyżka
sos sojowy ciemny 4 łyżka
sól 4 szczypta
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżka
sałata 10 liść
pieczarki 200 g
natka pietruszki 2 łyżka
cebula 2 szt
ryż 4 (w trzech kolorach)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy zawrót głowy

Ryż ugotować według przepisu.
Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać ocet balsamiczny.
Odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, dodać oba sosy sojowe i smażyć około 3-4 minuty.
Dodać pokrojone w piórka cebule, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojone w sporą kostkę papryki.
Dusić bez przykrycia od czasu do czasu mieszając 5 minut.
Dodać pozostałe przyprawy i pokrojone w kostkę plastry ananasa.
Wszystko dusić jeszcze około 5-8 minut.
Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.
Danie podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.12.2011 08:49
Pyszne
eli_555 11.09.2011 22:48
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak