Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje ogórki kiszone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe
sól
koper
korzeń chrzanu
koper
czosnek
liść wiśni

Przepis i sposób przygotowania na: moje ogórki kiszone

Ogórki myję i układam w słojach przekładając koprem. Dodaję kilka kawałków chrzanu i 3-4 ząbki czosnku na litrowy słoik. Wkładam też liść z drzewa wiśni, ale nie zawsze mam, więc nie musi być. Zalewę przygotowuję z zimnej wody z kranu w proporcji 2 płaskie łyżki soli na litr wody. Gdy dobrze rozmieszam i sól się rozpuści zalewam słoiki z ogórkami i zakręcam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 10.12.2012 12:06
lubię takie
Wacław 13.06.2012 10:41
bardzo lubię.są pyszne !
elzbietar64 26.04.2012 23:33
fajne ogóreczki a jeszcze lepsza zupa z nich
Katarzyna59 25.04.2012 10:19
uwielbiam
mirosława4 19.02.2012 16:09
pyszne robię podobnie ale bez liści wiśni:)
romanrafal
romanrafal 13.04.2011 14:49
pycha
Mirka-Ludomila 08.04.2011 16:34
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak