Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 30 dag
wołowina 30 dag
szynka 50 dag
wątróbka wieprzowa 50 dag
cebula 2 szt
bułki 2 szt
jajko 3 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
grzyby leśne do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
imbir do smaku
Gałka muszkatołowa cała Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
słonina wg uznania
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet po staropolsku

Mięso podlewamy 2 szklankami bulionu i dusimy 40 min. Dodajemy warzywa, grzyby i zioła. Gdy mięso i jarzyny są miękkie, mielimy je razem z namoczonymi w sosie bułkami. Do mięsnej formy dodajemy przecedzony sos, żółtka, pianę ubitą z białek, sól, imbir i startą gałkę muszkatołową. Wyrabiamy, wkładamy do wyłożonej słoniną foremki i pieczemy ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.03.2014 12:04
rewelacyjny pasztet
dianix 09.08.2012 16:11
czasem z mama robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak