Rolada wołowa

Rolada wołowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    2 łyżki
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • pietruszka

    1 pęczek
  • udziec wołowy

    700 g
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cienkie plasterki boczku

    200 g
  • masło

    3 łyżki
  • bryndza

    200 g
  • borówka do mięs

    1 do mięsa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiksuj na masę bryndzę, chrzan, pietruszke i śmietanę. Mięso umyj, osusz i wkrój długi, cienki płat. Posól i popieprz. Ułóż mięso pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej i rozbij tłuczkiem z obu stron. Na płacie rozsmaruj pastę, ułuż boczek a na nim borówki.Wzdłóż jednego brzegu ułuż przepiórcze jajka. Zwiń rulon do środka, pomagając folią. Wstaw rulon na 30 min. do lodówki, aby stężał. Zdejmij folię. połóż na wierzchu pozostałe plastry boczku i zwiąż sznurkiem. Na rozgrzanej patelni zrumień roladę z każdej strony. Przełóż do żaroodpornego naczynia przykryj folią i wstaw na godz. do piekarnika. Podaj z borówkami i pszennym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justa32

12.07.2011 07:27
super

Juleczka20

23.05.2011 10:28
pyszna

FAFIK

28.04.2011 12:07
Pychota!!!!!

joanna77

11.04.2011 14:33
mniamniusne

ilka_86

26.03.2011 18:09
bardzo efektowne danie:)

marzena06

21.12.2010 17:31
świetna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat