Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 2 łyżki
chrzan tarty 2 łyżki
pietruszka 1 pęczek
udziec wołowy 700 g
sól, pieprz do smaku
cienkie plasterki boczku 200 g
masło 3 łyżki
bryndza 200 g
borówka do mięs 1 do mięsa

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa

Zmiksuj na masę bryndzę, chrzan, pietruszke i śmietanę. Mięso umyj, osusz i wkrój długi, cienki płat. Posól i popieprz. Ułóż mięso pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej i rozbij tłuczkiem z obu stron. Na płacie rozsmaruj pastę, ułuż boczek a na nim borówki.Wzdłóż jednego brzegu ułuż przepiórcze jajka. Zwiń rulon do środka, pomagając folią. Wstaw rulon na 30 min. do lodówki, aby stężał. Zdejmij folię. połóż na wierzchu pozostałe plastry boczku i zwiąż sznurkiem. Na rozgrzanej patelni zrumień roladę z każdej strony. Przełóż do żaroodpornego naczynia przykryj folią i wstaw na godz. do piekarnika. Podaj z borówkami i pszennym chlebem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 12.07.2011 07:27
super
Juleczka20 23.05.2011 10:28
pyszna
FAFIK 28.04.2011 12:07
Pychota!!!!!
joanna77 11.04.2011 14:33
mniamniusne
ilka_86 26.03.2011 18:09
bardzo efektowne danie:)
marzena06 21.12.2010 17:31
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak