Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczno czekoladowe pankejki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 2 szklanki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
maślanka 2 szklanki
masło roztopione 4 łyżki
czekoladowe kryształki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczno czekoladowe pankejki

Jajka ubić z maślanką i masłem. Suche składniki wymieszać i dodawac partiami do jajek. Dosypać do ciasta czekoladowe kryształki, wymieszać i zostawić na kilka minut. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Kłaśc po 2 łyżki ciasta i smażyć placuszki do zrumienienia. Podawac ciepłe polane sosem toffi, syropem klonowym lub miodem.
Smacznego!!!

--> czekoladowe kryształki można zastapić czekoladowymi łezkami do zapiekania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 19.04.2013 07:40
podoba mi się :)
Mysiunia 01.05.2011 12:54
Świetne! :)
Edyta38 27.04.2011 14:28
super
Małgorzata113 08.04.2011 08:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak