Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie kasztanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1/4 szklanki
masło orzechowe 1,5 szklanki
sól 1/4 łyżeczki
cukier puder 3 szklanki
masło roztopione 10 łyżek
czekolada gorzka
krakersy 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie kasztanki

W misce utrzeć ser biały i masło orzechowe na gładką masę. Cały czas ucierając dodawać kolejno: zmielone krakersy, masło, sól i cukier puder. Masa musi być gładka. Formować z niej kulki wielkości kasztanów. Odłożyć do lodówki na około 1/2 godziny. Czekoladę roztopić na parze i przestudzić. Każdą kulkę nabić na szpikulec i maczać w czekoladzie zostawiając kawałeczek bez czekolady, tak żeby przypominały kasztany. Zostawic do zastygnięcia.
Smacznego!!!

--> porcja na około 35 \"kasztanków\"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JUSTYNA61 19.12.2011 11:16
na pewno spróbuję :)
Małgorzata113 08.04.2011 08:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak