Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki obrać umyć ugotować.Gdy ziemniaki przestygną zmielić je. Nastęnie dodać mąke i wyrobić ciasto.Z powstałej masy uformować kluski i wrzucić do osolonego wrzątku.Gotować do wypłynięcia. Kluski doskonale komponują się z duszoną karkówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak