Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z boczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 15 dkg
boczek wędzony 15 dkg
mleko 1 szklanka
mąka 35 dkg
drożdże 4 dkg
jajko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z boczkiem

Czerstwą bułkę pokrajać jak na grzanki, boczek pokroić drobno i topić go na wolnym ogniu ale nie rumienić. Do boczku dodać grzanki i podsmażyć. Z mąki, mleka, drożdże oraz jajka zrobić ciasto drożdżowe, pod koniec wyrabiania ciasta dodać boczek z grzankami. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia a następnie formować duże kule co jakiś czas mocząc ręce w letniej wodzie. Gotować ok.15 minut pod przykryciem w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 14.09.2012 22:58
z pewnością pyszne
ziutula
ziutula 17.08.2011 07:59
smaczne kluchy
Juleczka20 14.04.2011 09:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak