Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe sznycle z jajkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe sznycle z jajkiem

Filet z kurczaka oczyścić z tłuszczu pokroić na sznycle.Przyprawić pieprzem,solą i opanierować w mące,jajku i bułce tartej.Usmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Resztę jajka lekko posolić i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem.Na patelnię położyć foremkę w kształcie serca i wlać w nie jajko.Serduszko z jajka ułożyć na gorących sznycelkach.Podawać z surówką lub jarzynami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 18.12.2013 07:55
pyszne miesko
Ada-Gaba 05.08.2013 11:39
pyszne danie
Łukasz15 23.05.2013 20:17
Bardzo dobre
Seba 05.01.2013 09:46
extra
Jodaj 14.11.2012 12:44
pychotka :)
Krystyna32 22.08.2012 15:04
extra
Goya 22.04.2012 21:56
super
malcik111 24.01.2012 10:30
o jakie fajne
Wacław 22.12.2011 08:35
lubię takie !
Iwona51
Iwona51 15.12.2011 10:23
smaczne
RenataZ-et 16.10.2011 20:24
pycha !
IZABELA29 11.06.2011 08:11
bardzo apetycznie
teresa18 19.05.2011 21:04
ciekawa propozycja podania
alaaa 15.05.2011 18:03
śliczne te serduszko..
ben-ka 29.04.2011 09:59
serduszko z jajka - śliczne !
pawel6 08.04.2011 08:35
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak