Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz smażony

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 1 kg
tłuszcz 100 gram
mąka 1 łyżka
cukier sczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz smażony

Rybę oczyścić z łusek, umyć i wyfiletować.Pokroić na porcje, obtoczyć w mące i usmażyć na gorącym tłuszczu.Oprószyć solą i odrobiną cukru.Dodać masło i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.11.2013 07:29
z pewnością bardzo smaczna , bardzo dawno jej nie jadłam
Beata23 02.08.2013 10:29
uwielbiam ryby smażone
Elżbieta17 14.04.2013 23:07
pyszna rybka:)
anemon 15.02.2013 09:30
Smaczna ryba.
Seba 02.02.2013 16:51
smaczna rybka
Motorek 04.01.2013 08:57
pycha rybka
Wafelek2601 30.12.2012 00:15
Uwielbiam świeże ryby
kate.500 22.11.2012 09:00
pycha
alaaa 24.10.2012 21:45
smaczna rybka,też lubię
Krystyna32 07.08.2012 06:38
pycha
jeanette_v 12.04.2012 19:53
Zdrowa rybka...
RenataZ-et 05.03.2012 19:03
pyszna rybka
Dorian 16.01.2012 07:48
ekstra
Justa32 08.11.2011 08:31
smaczna rybka!!!
misia53 13.05.2011 18:52
Smażę leszcze ....komu jeszcze....?
Ewa111 15.04.2011 11:23
pyszna taka rybka ,zwłaszcza świeżutka ,złowiona przez mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak