Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA CYTRYNOWE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 20 dag.
masło 10 dag.
margaryna 5 dag.
cukier puder 5 dag.
żółtko jajek 1 sztuka
sok z cytryny - -
skórka z cytryny - -
migdały 15 dag.
jajko - -

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA CYTRYNOWE

Połowę migdałów sparzyć, obrać ze skóry, zmielić. Drugą część migdałów posiekać na bardzo drobno.

KRUCHE CIASTO: Do mąki dodać tłuszcz i go posiekać. Następnie dodać cukier puder, żółtka, zmielone migdały, sok i otartą z cytryny skórkę. Dość żwawo zagnieść ciasto, odstawić w chłodne miejsce. Po upływie 40 min. ciasto rozwałkować na grubość średnio pół cm., wyrajać w nim ciasteczka. Układać na blaszce, smarować jajkiem, posypać migdałami. Piec do 10 min. w mocno nagrzanym piekarniku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.12.2012 09:25
rewelacyjne
maciek7 12.08.2011 20:37
super
Angelika10 11.06.2011 18:20
Muszą być pyszne.
Margo1 08.04.2011 16:35
pewnie są ciekawe w smaku
MAR3STA 07.04.2011 22:43
chętnie takie ciacha schrupię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak