Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 2łyżki
masło łyżeczka
olejek migdałowy kilka kropel
budyń 1op
mleko 1\\2l
jajko 1
cukier 2łyżki
maliny świeże
poziomki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń migdałowy

Masło rozpuścić na patelni ,dodać łyżke cukru i płatki owsiane skropione olejkiem migdałowym .Gdy płatki zrumienią się ,zdjąć z ognia .Po ostudzeniu wyłożyć nimi dno miseczek.Przygotować budyń waniliowy,wzbogacając go żółtkiem utartym z cukrem.Gdy budyń przestygnie ,wymieszać lekko z pianą ubitą z białka .Wlać do miseczek .Na wierzchu posypać owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.04.2011 08:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak