Ciasto renklodowo-kokosowe

Ciasto renklodowo-kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniljowy

    1 szt
  • margaryna

    1 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • żółtka

    6 szt
  • mąka przenna

    3/4 szklanki
  • mąka ziemniaczna

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia łyżka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MASA RENKLODOWA;700G RENKLOD,2 łyżki mąki pszennej,BEZA;6 BIAŁEK,1 SZK, CUKRU,200 G WIÓRKÓW KOKOSOWYCH.Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.Mąkę pszenną,ziemniaczana,budyń,(proszek)proszek do pieczenia przesiać i połączyć z masą.Włożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Renklody umyć,przekroić na pół i obtoczyć w mące.Ułożyć na cieście.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*c.Piec 20 min.Białka ubić na pianę,dodawać stopniowo cukier i ubijać.Na koniec dodać wiórka kokosowe(2 ŁYŻKI pozostawić).na ciasto wyłożyć masę kokosową,posypać pozostałymi wiórkami i piec kolejne 45 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia21

23.09.2010 12:40
pycha

minka

03.09.2010 17:52
ciekawie brzmi :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat