Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kocie oczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
marmolada 3 łyżki
masło 20 dag
cukier 1,5 szkl.
cukier waniliowy 1 szt.
kakao 3 łyzki
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie według uznania
woda 6 łyżek
biszkopty okrągłe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kocie oczy

margarynę, cukier waniliowy i zwykły oraz kakao podlać 6 łyzkami wodyi, mieszając, gotować 5 min. następnie wystudzić, wymieszać z żółtkami, mąką z proszkiem do pieczenia, a na koniec z pianą ubitą z białek i bakaliami. Połowę ciasta wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.
Biszkopty ułożyć na wilgotnej ściereczce i przykryć drugą mokrą ściereczką. Tak zostawić na 45 min. Następnie spody (płaskie powierzchnie) biszkoptów lekko posmarować marmoladą i zlepić po dwa. Tak przygotowane ciastka ułożyć na surowym cieście, zalać pozostałym ciastem. Piec ok. 90 min. w temp. 180-200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.07.2013 07:18
przepyszne
kamyk 04.06.2013 22:03
deser pysznie się zapowiada
Monika63 30.06.2012 16:03
fajne
edi 06.05.2012 15:25
pyszne;)
ronald88 27.09.2011 14:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak