Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z mięsa wieprzowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 40dag
cebule 3
jajko 4
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z mięsa wieprzowego

Mięso,zmieloną cebulę,2całe jajka i przyprawy dokładnie wymieszać.Dodać tyle tartej bułki ,by masa była gęsta ,a na końcu ubite na pianę białka z 2jajek.Formować pulpety i gotować je w niewielkiej ilości wody osolonej i zakwaszonej kwaskiem cytrynowym lub octem .Gdy pulpety wypłyną ,wyjmować je łyżką cedzakową.Wywar zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami ,doprawić do smaku solą,pieprzem i kwaskiem cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 07.04.2011 17:34
lubię pulpety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak