Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skorupki z wiosennym serkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

waflowe skorupki
serek wiejski
rzodkiewki
ogórek świeży
szczypiorek
koperek
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sałata

Przepis i sposób przygotowania na: Skorupki z wiosennym serkiem

Najpierw z dwóch rzodkiewek i kawałka świeżego ogórka ze skórką ostrym nożykiem ścięłam paski okrawając je dookoła. Paski zwinęłam spiralnie w rozetki.
Kawałek ogórka i 3 rzodkiewki pokroiłam w drobną kostkę - można zetrzeć na tarce, ale krojone nie wydzielają tyle soku. Do warzyw dodałam serek wiejski i 2 czubate łyżki posiekanej zieleniny - koperku i cienkiego szczypiorku. Doprawiłam pieprzem ziołowym, wymieszałam. Napełniłam masą waflowe skorupki i ułożyłam na półmisku wyłożonym sałatą. Ozdobiłam rozetkami z ogórka i rzodkiewek oraz listkami koperku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 14.04.2017 18:46
Świetny pomysł, ale skąd takie skorupki, bo nie wadziłam.
Misia90 05.09.2011 20:08
ekstra
Misia90 05.09.2011 20:08
ekstra
Marysia 05.09.2011 19:54
super
Karolina69 05.09.2011 18:05
fajne
MAŁGORZATA108 07.04.2011 18:47
Prezentują się znakomicie.
Katarzyna/kate1980 07.04.2011 17:09
przepiękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak