Moje babeczki z kremem czekoladowym i orzechami

Moje babeczki z kremem czekoladowym i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • żółtka

    2
  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • sól

  • Krem:

  • śmietana 30%

    300 ml
  • czekolada mleczna

    2
  • dekoracja

  • orzechy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wyrabiamy składniki na ciasto, masło najlepiej tak średnio roztopione , będzie się lepiej wyrabiać. Gdy z ciasta zrobimy kulę to zawijamy ją w papier do pieczenia lub śniadaniowy i włóż do lodówki na pół godziny. Następnie wałkujemy ciasto niezbyt cienkie i oblepić nim foremki wcześniej wysmarowane masłem i pieczemy do 15 minut w 180 st. Gdy babeczki już wystygną to delikatnie wyciągnij je z foremek i ustaw na czymś płaskim i robimy krem . Śmietankę miksujemy i dodaj rozpuszczone w kąpieli wodnej czekolady . Puszystym kremem napełniamy specjalną szprycką babeczki. Dekorujemy orzechami drobniutko posiekanymi. Babeczki wkładamy do lodówki , niestety nie mogą przebywać w temperaturze pokojowej .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

11.12.2011 18:48
pysznei wygladaja

aniapetr

05.11.2011 07:51
Coś pysznego!

Zoso

07.04.2011 23:38
fantastyczne!!!

ElizaT

07.04.2011 19:45
też zrobię na święta ! dam znać, ale nie wiem czy wyjdą tak piękne jak Twoje !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat