Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik wiejski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dkg
mąka żytnia 50 dkg
maślanka 1 litr
cukier 1 kg
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piernik wiejski

Maślankę zagotować z cukrem i zarumienić. Po przestygnięciu wsypać do niej mąkę oraz pozostałe składniki.Bardzo starannie wyrobić tę masę, przelać do natłuszczonej blachy i piec w gorącym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.10.2014 13:14
Co zarumienić? Przepis niejasny.
Smakosz6 30.11.2011 10:20
mmmmmmniam
zawadka 06.05.2011 11:37
pyszota
Małgorzata72 02.05.2011 14:16
to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak