Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniki chlebowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 35 dkg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
migdały 5 dkg
tłuczone przyprawy-cynamon-goź 3 łyżeczki
białko 4 szt
chleb razowy 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pierniki chlebowe

Miód zrumienić i ciągle mieszając wsypać zmielony drobno na mąkę chleb, mąkę ziemniaczaną oraz przyprawy. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodać jeszcze kilka łyżek miodu. Zestawić z ognia, a gdy przestygnie, dodać białka, wymieszać i wysypać część drobno posiekanych migdałów. Formować małe okrągłe pierniczki, kłaść je następnie na blachę wyłożoną pergaminem posmarowanym masłem, po wierzchu posypać pozostałą częścią migdałów i piec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 07.12.2011 14:44
pomysłowe
zawadka 06.05.2011 11:36
smaczne
Małgorzata72 13.04.2011 08:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak