Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus łososiowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 40 dkg
sól
Pieprz biały mielony Prymat
masło
sok z limetki 1/2 szt
sherry 2 łyżki
śmietana 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: mus łososiowy

Filety płuczemy i osuszamy ściereczką nacieramy solą i pieprzem i obsmażamy na rozgrzanym maśle z każdej strony po pół minuty,następnie zawijamy je w folię aluminiowa i zostawiamy do wystygnięcia,następnie oczyszczamy z ości i kroimy na mniejsze kawałki.Polewamy je olejem wymieszanym z sokiem z limetki,sherry solą oraz pieprzem cayenne.Miksujemy na małych obrotach na puree.Śmietanę ubijamy na sztywno i mieszamy z masą rybną.Wkładamy do lodówki na 2 godziny i czekamy aż stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.02.2012 12:57
pycha
Krystyna32 28.04.2011 16:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak