Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta Wieprzowo - Drobiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki 1
nóg wieprzowych 2
udka z kurczaka 2
czosnek 1 główka
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat 7-8
ziele angielskie 10-11
sól do smaku
pieprz
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta Wieprzowo - Drobiowa

Umytą golonkę , udka i nóżki wieprzowe zalewamy zimną wodą i gotujemy.Prezd zagotowaniem się wywaru odlewamy całość i zalewamy jeszcze raz zimna wodą.Dodajemy liście laurowe,czosnek,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy na wolnym ogniu szumując od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku(według uznania). Gdy mięsko już bedzie miękkie wyciagamy,studzimy i rozdrabniamy.Wywar przecedzamy i spowrotem wrzucamy do niego mięso. Potem cały wywar z mięsem rozlewamy do miseczek lub innych naczyń. Jak miseczki z galaretą już bedą chłodne wkładamy do lodówki na noc.I na rano galaretka już gotowa :) SMACZNEGO :-)

p.s
ziele ang. i listki mozna sobie dodac więcej lub mniej (według uznania)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2012 17:41
Pycha.
Wacław 01.08.2011 10:09
pychaaaaaaaaaaaaa
IZABELA29 31.07.2011 22:17
pysznie
evita0007 23.06.2011 20:50
Aha jak by komuś cos nie pasowało to powiem że o warzywach ugotowanych zapomniałam.Tzn wkroić na dno miseczki ale cóz ważny smak jest hihi i czy kazdy musi miec tak samo prawda ? ;-)
smakowita 21.06.2011 10:40
mój mąż uwielbia zajadać się taką galaretką ,wygląda smakowicie
ewaa 16.06.2011 21:33
smaczna
Henryka2 04.06.2011 12:40
Apettyczna!
Teresa19 17.04.2011 11:03
Bardzo dobre.
MAŁGORZATA108 07.04.2011 18:48
Bardzo dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak