Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w liściach kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 4 szt
kapusta 1 szt
pomidor 4 szt
cebula 2 szt
limonka 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
masło 5 dag
pietruszka 1 łyżka
kolendra 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
rozmaryn 1 łyżka
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w liściach kapusty

Oczyszczoną główkę kapusty wkładamy na 6-8 minut do posolonego wrzątku.Odsączamy i studzimy.Z 8 największych liści ścinamy najgrubsze nerwy i smarujemy liście odrobiną miękkiego masła.Pstrągi opłukujemy,osuszamy i skrapiamy sokiem z limonek.Oprószamy solą oraz pieprzem czarnym i ziołowym,odkładamy na kilka minut.Środki pstrągów wypełniamy pomidorami i cebulą,gałązkami rozmarynu,skórkami limonki i ząbkami czosnku.Panierujemy w posiekanych ziołach,wstawiamy do lodówki na około 20 minut.Ryby układamy na dwóch liściach kapusty.Przykrywamy masłem,zawijamy w folię aluminiową.Pieczemy na grillu około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.08.2011 15:22
Pyszny ,palce lizać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak