Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 1/4 szkl.
jajko 4 szt.
marchewka starta 2 szkl.
mąka 2 szkl.
cukier 2 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
szczypta soli
bakalie według uznania
Polewa:
kakao 1 łyżka
cukier 4 łyżeczki
masło 1 łyżeczka
woda zimna 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

jajka utrzeć z cukrem. Dodać stopniowo mąkę i olej, potem marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynaamon, sól i bakalie. Piec ok. 55 min. w temp. 200 stopni.
Składniki na polewę połączyć i gotowac na małym ogniu do rozpuszczenia. Posmarować wierzch ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.05.2013 18:46
pyszne ciacho
smakowita 01.11.2012 15:54
bardzo dobre
Jodaj 16.10.2012 09:30
pyszne :)
pierniczkowo 30.09.2012 15:02
pyszne ciacho:)
JaPaqc 11.06.2012 22:14
kiedyś takie jadłem
fictor123 06.03.2012 07:56
super
dianix 25.11.2011 11:34
często je robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak