Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z porami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
pory 3 szt
masło 1 łyżka
ser żółty 0,5 szkl.
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z porami

Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach (wodę odrobinę posolić). Pory podzielić na połówki i bardzo dokładnie umyć. Pokroić w plasterki i porcjami podduszać na maśle. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Ziemniaki obrać z łupinek, pokroić w plasterki. Żaroodporne naczynie posmarować masłem. Wyłożyć połowę porcji ziemniaków, posolić. Położyć pory, przykryć pozostałymi ziemniakami. Wierzch posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 08.04.2011 08:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak