Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki nadziewane szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 4 sztuki
szpinak 1/2 kg
jaja 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
rozmaryn odrobina
sok z cytryny 1/2 sztuka
tymianek 1/2 pęczek
oliwa 4 lyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
mąka 4 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
ser żółty 15 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki nadziewane szpinakiem

Mięso osuszamy i lekko rozbijamy. Czosnek rozgniatamy, dodajemy rozmaryn, oliwę oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Powstałą marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na ok godzinę do lodówki. Szpinak dusimy w niewielkiej ilości wody około 10 minut, siekamy. Mieszamy z pokrojonym w kostkę serem, doprawiamy.
Na każdą połówkę sznycla nakładamy farsz, przykrywamy drugą połówką mięsa i panierujemy: mąka, jajko, bułka tarta. Posypujemy tymiankiem i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak