Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto jabłkowo-orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 25 dkg
mąka pszenna 15 dkg
mąka ziemniaczana 4 łyżki
masło lub margaryna 1 kostka
orzechy włoskie 10 dkg
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 torebka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłko kwaśne 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto jabłkowo-orzechowe

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę i następnie wciąż mieszając dodawać po jajku. Wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia wsypać po łyżce do utartej masy, mieszając. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Osaczone z soku wraz z posiekanymi orzechami jabłka dodać do ciasta i wymieszać. Piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.05.2011 22:46
dobre
Małgorzata72 09.05.2011 18:30
pychota
zawadka 05.05.2011 14:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak