Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet twarogowo-pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 200 gram
szynka 100 gram
olej 1 łyżka
jajko 1 szt.
twaróg 250 gram
mleko 1/2 szklanki
mąka pszenna 70 gram
szczypiorek posiekany 1 łyżka
sól
żółty ser 50 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: suflet twarogowo-pieczarkowy

Pieczarki przebrać, oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Szynkę i cebulę pokroić w kostkę, udusić. Włożyć grzyby i w dalszym ciągu dusić. Żółtko, twaróg i mleko utrzeć na puszystą masę, dodać mąkę, masę grzybową, szczypiorek i przyprawy.
Białko ubić na sztywną pianą, ostrożnie wymieszać z masą i przyprawić do smaku.
Natłuszczoną żaroodporną formę posypać bułką i napełnić masą twarogową. Piec ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 225 stopni. W połowie pieczenia posypać suflet tartą bułką i serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 25.07.2012 21:56
mniam
Krystyna32 04.08.2011 09:46
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak