Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dkg
drożdże 2 dkg
jajko 1 szt
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
mleko 1 szkl
cebula 25 dkg
margaryna 2 dkg
ser tłusty 10 dkg
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: cebulak

Wysmarować blachę margaryną. Z mąki, jajka, drożdży, oleju i mleka przygotować ciasto drożdżowe i zaraz rozciągnąć na całej blaszce. Odstawić. Cebulę obrać i pokroić, następnie trochę podsmażyć, trochę rumieniąc. Zalać śmietaną i przykryciem poddusić, aż odparuje się z nadmiaru sosu. Przyprawić do smaku solą, pierzem, zieleniną, wyłożyć cebulę równą warstwą na przygotowane ciasto, posypać startym serem. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sundaytn 01.07.2011 20:54
super!
zawadka 04.05.2011 10:28
pycha
Małgorzata72 18.04.2011 11:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak