Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARKÓWKA Z PORZECZKĄ I JABŁKIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 60 dag
jabłko
dżem z czarnej porzeczki
majeranek
czosnek 2 ząbki
miód
sok z czarnej porzeczki 200 ml
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: KARKÓWKA Z PORZECZKĄ I JABŁKIEM

Z majeranku miodu, oleju i 100 ml soku, czosnku, soli i pieprzu robimy marynatę.Jabłko obrać pokroić w kostkę, wymieszać z dżemem z czarnej porzeczki. Wyjąć mięso z marynaty, nakłuć w 3 miejscach i wypełnić farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym podlać marynatą i piec w 180 st ok. 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 02.01.2012 17:25
bardzo smaczna
Patrycja33 17.06.2011 18:09
bardzo łądnie wygląda
Misiabe 07.04.2011 12:29
oj musi być pycha!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak