Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gołąbków Gosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
planta 1 łyżka
koncentrat pomidorowy
sól
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gołąbków Gosi

Do garnka włożyć plantę lub masło, cebulę pokroić w talarki wrzucić do garnka do tego szczypta soli i pieprzu, położyć na to gołąbki, zalać wodą, tyle, żeby przykryć gołąbki.
Po uduszeniu gołąbków odlać wywar, dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę. Zagotować sos, wlać do gołąbków, doprowadzić do wrzenia i wyłączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.09.2011 20:58
fajny przepie,robie tak samo sos do gołąbków ,które uwielbiam !
Małgorzata113 07.04.2011 11:14
świetny przepis
halina17 07.04.2011 11:10
smaczny
halina17 07.04.2011 11:10
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak